dijous, 29 de juliol del 2010

A Cerro Chato fa temps que treballen

Biblioteques Sense Fronteres no es limita a col·locar llibres en prestatgeries. Obrir una biblioteca és senzill. Lo complicat és donar-li vida, que la comunitat se la senti seva, com un espai públic, real i de tothom. Per això resulta imprescindible comptar amb la participació de tota la comunitat. És ella qui millor coneix les seves pròpies necessitats i qui, al cap i a la fi, la que la disfrutarà un cop estigui acabada. Això no només inclou als infants i joves, sinó també a mestres, pares, mares,...

Aquí és on el Cerro Chato Plan juga un paper fonamental com agent aglutinador. Mostra d'això és la feina que porta desenvolupant des del mes d'abril per donar a conèixer el projecte i construir-lo conjuntament. Una de les primeres accions va ser fer una presentació del projecte. Hi van assistir unes 60 persones. Tractant-se d'un municipi de 3.000 habitants i per un assumpte cultural es va considerar un petit èxit de convocatòria.

Més important que la presentació en sí és la procedència dels i de les assistents: centres escolars, l'Oficina Local de la Juventud, així com algunes entitats socials: un grup de promoció de la lectura i una associació de dones. I encara més destacable és que ja es van aportar les primeres idees per fer que tot plegat funcioni.

Una segona iniciativa va sorgir del grup de promoció de la lectura Con Lengua de Trapo. El mes de maig va organitzar una sessió de lectura pels centres escolars.




Una darrera iniciativa per donar a conèixer la biblioteca i recollir aportacions és el grup que s'ha creat a la xarxa social Facebook Me sumo a la creacióin de la biblioteca infantil y juvenil en Cerro Chato. No els hem comptat, però ja hi ha prop de 200 persones adherides!